Tietosuojaseloste

Kun selaat sivustoamme ja ostat siellä tuotteita, uskot meille henkilötietojasi. Otamme näin syntyvän vastuumme hyvin vakavasti ja pyrimme suojaamaan tietojasi parhaan kykymme mukaan. 

Tässä tietosuoja- ja evästeselosteessa selvitetään, millä tavalla me turvaamme tietosuojasi henkilötietojasi käsitellessämme ja millaisia valintoja voit itse tehdä sen osalta.

 

Sisältö

Kuka on vastuussa henkilötietojeni käsittelystä?

Mitä se merkitsee minun kannaltani?

Mitä vaihtoehtoja minulla on tarjolla?

Mitä henkilötiedot tarkalleen OVAT?

Mitä tietojani käsitellään, ja miksi?

Kuinka tietojani voidaan käsitellä markkinointitarkoituksiin?

Mitä oikeusperusteita tietojeni käsittelyyn sovelletaan?

Mitkä osapuolet voivat saada tietojani?

Kuinka kauan tietojani säilytetään?

Missä tietojani säilytetään?

Kuinka tietojani suojataan?

Mitä oikeuksia minulla on henkilötietojeni suhteen?

Kattaako tämä tietosuoja- ja evästeseloste myös muut sivustot?

Voidaanko tätä tietosuoja- ja evästeselostetta muuttaa?

Jos minulla on kysyttävää, kehen voin ottaa yhteyden?

 

Kuka on vastuussa henkilötietojeni käsittelystä?

Olemme Lamp en Licht Online B.V. (jäljempänä "Lampenlicht"), jonka rekisteröity toimipaikka on osoitteessa Smaragdweg 52, 5527 LB Hapert, Alankomaat.

Olemme se osapuoli, joka vastaa sivuston lamppujavalo.fi asettamisesta sinun saatavillesi sekä siihen liittyvästä henkilötietojesi käsittelystä.

 

Mitä se merkitsee minun kannaltani?

Noudatamme sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä kaikissa tietojenkäsittelytoimissamme. Tämä tarkoittaa muun muassa seuraavaa:

  • Selitämme selkeästi  mihin tarkoitukseen henkilötietoja käytetään. Teemme sen esimerkiksi tässä tietosuoja- ja evästeselosteessa. 
  • Säilytämme henkilötietoja niin vähän kuin mahdollista ja käsittelemme mahdollisuuksien mukaan vain ne tiedot, joita tarvitsemme voidaksemme tarjota sinulle haluamasi palvelun. 
  • Pyydämme nimenomaisesti sinulta lupaa henkilötietojesi käsittelemiseen, mikäli suostumustasi vaaditaan tai se on mielestämme asianmukaista. Teemme tämän esimerkiksi tarjoamalla erilaisia valintoja tai asetuksia. 
  • Toteutamme turvatoimia henkilötietojesi suojaamiseksi. Nämä velvoitteet asetetaan myös osapuolille, jotka käsittelevät henkilötietojasi meidän puolestamme. 

Mitä vaihtoehtoja minulla on tarjolla?

Jotta voisit hallita omaa tietosuojaasi, kysymme sinulta, missä määrin haluat meidän käsittelevän niitä tietoja, jotka liittyvät sinun toimintaasi sivustollamme. Voit valita haluamasi asetukset milloin tahansa. 

Jos haluat meidän räätälöivän erikoistarjouksemme, mainoksemme ja palvelumme  kiinnostuksenkohteidesi, mieltymystesi ja vaatimustesi mukaisesti, voit antaa meille luvan käsitellä tietojasi tätä tarkoitusta varten – samalla tavalla kuin kauppias, joka tuntee sinut hyvin, voi auttaa sinua paremmin löytämään sen mitä tarvitset. Jos et syystä tai toisesta halua tätä, voit antaa meille luvan käsitellä vain ne tiedot, jotka ovat ehdottoman välttämättömiä.

 

Mitä henkilötiedot tarkalleen OVAT?

Kaikki tiedot, jotka kertovat jotain sinusta tai tekemisistäsi, ovat henkilötietoja. Niihin kuuluvat muun muassa nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Henkilötiedoiksi katsotaan myös ne ainutlaatuiset tunnisteet, joiden avulla voimme tunnistaa sinut, kuten asiakasnumero, IP-osoite ja evästetunniste. Näitä kutsutaan myös pseudonymisoiduiksi henkilötiedoiksi, koska numeroa tai tunnistetta voidaan pitää salanimenäsi (‘pseudonyyminäsi’). Tilaushistoriasi ja selauskäyttäytymisesi sivustollamme ovat myös henkilötietojasi, jos sinut voidaan tunnistaa niiden avulla. 

Suojataksemme tietosi voimme esimerkiksi (osittain) anonymisoida selauskäyttäytymisesi poistamalla kaikki tiedot, joista sinut voidaan tunnistaa. Jos on (käytännöllisesti katsoen) mahdotonta tunnistaa henkilö näiden tietojen avulla, ei (enää) ole kysymys henkilötiedoista. Jos esimerkiksi vain laskemme, kuinka usein jotain tiettyä linkkiä tai sivua on näpäytetty mutta emme tallenna tietoja siitä, kuka niitä on näpäyttänyt (esimerkiksi IP-osoitetta tai mitään muuta tunnistetta), on kysymys anonyymeistä tiedoista eikä henkilötiedoista.

 

Mitä tietojani käsitellään, ja miksi?

Se, mitä henkilötietojasi me käsittelemme ja mihin tarkoitukseen me niitä käsittelemme, riippuu ennen kaikkea asetuksistasi, valinnoistasi ja toiminnastasi sivustollamme. Alla olevasta luettelosta näet, millaisia henkilötietojen tyyppejä meidän on käsiteltävä mitäkin toimintaa varten. 

Sivustollamme vierailu

Kun käyt sivustollamme, meidän on käsiteltävä vähintään IP-osoitteesi tiedot. IP-osoitteesi on yksilöity numero, jonka Internet-palveluntarjoajasi sinulle antaa. Jos emme käsittele IP-osoitettasi, emme voi näyttää sinulle sivustoa sellaisena, jollaisena haluat sen nähdä. 

Lisäksi käytämme evästeitä ja vastaavia tekniikoita sen varmistamiseksi, että sivuston käyttö on helppoa. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallennetaan laitteesi selaimeen ja joita voidaan lukea (ja tarvittaessa) muokata meidän järjestelmillämme. Käytämme esimerkiksi evästettä, joka tallentaa ostoskorisi sisällön sinun selatessasi sivustoamme. Lisäksi käytämme (sivuston toiminnan kannalta) välttämätöntä evästettä voidaksemme tallentaa asetuksesi evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käytöstä sinun sallimiisi tarkoituksiin. Sivustomme chat-toiminto perustuu toiminnalliseen evästeeseen. Evästeiden lisäksi voimme käyttää muitakin tekniikoita, joiden avulla voimme tallentaa tiettyjä tietoja laitteellesi tai hakea tiettyjä tietoja laitteeltasi. Voimme esimerkiksi käyttää selainasetuksiasi laitteesi tunnistamiseen ja sen jälkeen tallentaa asetuksesi ja lukea ne.

Teknisten ongelmien ja tietoturvahäiriöiden tunnistamiseksi ja ratkaisemiseksi jokainen vierailu sivustomme sivuilla kirjataan palvelimeen. Jos et ole ilmaissut vastustavasi tilastotietojen keräämistä, voimme käyttää näitä kirjauksia myös siihen tarkoitukseen.

Sellaiset evästeet, jotka eivät ole sivuston toiminnan kannalta välttämättömiä mutta voivat olla hyödyllisiä esimerkiksi tilastojen keruuseen, mieltymystesi tallentamiseen ja tarjousten ja mainosten mukauttamiseen, voit itse kytkeä päälle tai pois Asetukset-valikosta.

Tilauksen tekeminen

Kun teet tilauksen, tarvitsemme sinulta seuraavia tietoja: 

  • Maksutiedot, jotta voimme selvittää, oletko maksanut tilauksesi
  • Yhteystiedot, jotta voimme lähettää sinulle tietoa tilauksesi käsittelystä
  • Täydellinen nimi ja osoite tilauksesi toimittamista varten.

Kun teet tilauksen, sinulle tarjotaan mahdollisuus kieltää meitä lähettämästä sinulle myöhemmin erikoistarjouksia tai tietoa ostamaasi tuotetta tai palvelua vastaavista tuotteista tai palveluista. Niin kauan kuin et kieltäydy, voimme lähettää sinulle sähköpostitse ajantasaista tietoa tarjouksista, joiden arvelemme kiinnostavan sinua sivustoltamme aiemmin ostamiesi tuotteiden perusteella. 

Tilin luominen

Sivustomme käytön helpottamiseksi tarjoamme sinulle mahdollisuuden luoda tilin sivustollamme. Jos luot tilin, sinun ei tarvitse syöttää uudestaan kaikkia tietojasi seuraavan tilauksesi yhteydessä. Mikäli haluat luoda tilin, sinun on syötettävä (tilaukseesi liittyvien tietojen lisäksi) salasana, jonka tallennamme turvallisesti (katso alla osio Turvallisuus). 

Viestintä kanssamme

Voit viestiä kanssamme monella eri tavalla, kuten chatin, sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Käsittelemme viestisi, jotta voimme paremmin vastata kysymykseesi tai pyyntöösi. 

Uutiskirjeen tilaaminen

Voit tilata erikoistarjouksia sisältävän sähköpostikirjeemme, vaikka et tekisikään tilausta sivustoltamme. Jos annat meille sitä varten sähköpostiosoitteesi, voimme käyttää sitä erikoistarjousten lähettämiseen.  Voit peruuttaa tilauksesi milloin tahansa sähköpostikirjeissä kuvatulla tavalla.

Markkinatutkimuksiin osallistuminen ja palautteen antaminen

Teemme kaikkemme, jotta palvelumme olisivat sinun kannaltasi mahdollisimman käyttäjäystävällisiä ja arvokkaita. Saatamme pyytää sinua auttamaan meitä siinä esimerkiksi osallistumalla markkinatutkimukseen, joka ei velvoita mihinkään. Voimme esimerkiksi kysyä sinulta, kuinka tyytyväinen olet palveluihimme ja kuinka todennäköisesti suosittelisit meitä muille (suositteluindeksi, NPS). Tällaiseen markkinatutkimukseen osallistuminen tai siitä kieltäytyminen on täysin oma valintasi. Mielipiteitäsi tai palautettasi ei jaeta muiden kanssa.

Valokuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella 

Voit jakaa kanssamme valokuvia kotisi tunnelmallisesta valaistuksesta käyttämällä aihetunnistetta . Lue valokuville asetetut vaatimuksettästä.

 

Kuinka tietojani voidaan käsitellä markkinointitarkoituksiin?

Markkinointievästeet ja vastaavanlaiset tekniikat

Jos annat suostumuksesi markkinointievästeisiin ja vastaavanlaisiin tietojenkäsittelytoimiin, markkinointikumppanimme pystyvät käsittelemään toimenpiteesi sivustollamme ja yhdistämään nämä tiedot toimenpiteisiisi muilla sivustoilla, joissa he ovat aktiivisia ja joissa olet antanut suostumuksesi. He voivat käyttää tällä tavalla saatuja tietoja tehdäkseen oletuksia mahdollisista toiveistasi ja mieltymyksistäsi. Näiden oletusten avulla voidaan sitten päättää, mitkä erikoistarjoukset ja mainokset olisivat sinun kannaltasi kaikkein kiinnostavimpia.

Käytettyä markkinointistrategiaa voidaan muuttaa aika ajoin, ja strategiasta riippuen voimme määritellä "kohdeyleisöjä" tai "segmenttejä" ihmisryhmistä, joilla on tiettyjä yhdistäviä piirteitä tai käytöksiä ja joille me sen vuoksi haluaisimme näyttää mainoksemme useammin (tai harvemmin). Koska voimme seurata, tekevätkö käyttäjät tilauksen sen jälkeen, kun he ovat nähneet tietyn mainoksen, pystymme arvioimaan markkinointikampanjoidemme tehokkuutta. 

Sivustot ja palvelut (esimerkiksi vakituinen uutissivustosi), joissa näytetään mainoksiamme tai muiden mainostajien mainoksia markkinointievästeitä tai vastaavia tekniikoita käyttäen, hyödyntävät usein järjestelmiä, joiden avulla mainostajat voivat tehdä automaattisesti tarjouksia mainoksen esittämisestä.  Sinulle näytettävä mainos on se, josta tehtiin siinä vaiheessa korkein tarjous, koska kyseisen tuotteen tai palvelun odotetaan vastaavan parhaiten kiinnostuksenkohteitasi ja tarpeitasi. Silloin on todennäköisempää, että ostat kyseisen tuotteen tai palvelun. Mekin voimme mainostajina käyttää tällaisia palveluja näyttääksemme sinulle ne erikoistarjoukset ja mainokset, joiden toivomme olevan sinusta kiinnostavimpia.

On tärkeää olla tietoinen siitä, että sinulle näytettävät mainokset sekä niiden paikka ja aika riippuvat monista tekijöistä. Yksi vaikuttava tekijä voi olla toimintasi sivustolla ja suostumuksesi markkinointievästeiden käyttöön ja henkilötietojesi käsittelyyn, tai siitä kieltäytyminen. Monesti ne eivät kuitenkaan ole ratkaisevia tekijöitä. 

Voimme käyttää markkinointievästeitä myös räätälöidäksemme sivustomme sisällön mahdollisimman tehokkaasti sinun valintojesi ja mieltymystesi mukaiseksi.

Tietosuojasi varmistamiseksi emme anna nimeäsi markkinointikumppaneillemme. Selauskäyttäytymisesi yhdistetään pseudonyymiseen numeroon (evästetunnisteeseen tai käyttäjätunnisteeseen), jota markkinointikumppanimme eivät normaalisti pysty jäljittämään todelliseen identiteettiisi.

Tässä tietosuojaselosteessa on luettelo evästeistä ja palveluntarjoajista, joita voimme käyttää, ja voit antaa suostumuksesi jokaisesta kategoriasta erikseen.   

Google Customer Match

Jos annat suostumuksesi markkinointievästeisiin ja -tietojenkäsittelytoimiin, voimme käyttää myös Google Customer Matchia. Tällä Google-palvelulla pyrimme antamaan niille, jotka ovat joskus ostaneet meiltä jotain, mahdollisimman asianmukaisia ja kiinnostavia mainoksia niin kauan kuin he ovat kirjautuneena Googleen. Käytännössä tämä tapahtuu suunnilleen seuraavasti.

Jos esimerkiksi olet ostanut meiltä jotain viimeisen 30 päivän aikana, pyrimme siihen, ettet saa samasta tuotteesta lisää mainoksia, koska olet jo ostanut sen. Jos kysymyksessä on tuote, jota tilaat meiltä usein, teemme tietenkin toisin. Tällöin voimme olettaa, että tarvitset kyseistä tuotetta säännöllisesti. Esimerkiksi, jos ostat meiltä usein LED-lamppuja, voimme arvioida, että saatat tarvita niitä tai vastaavia tuotteita säännöllisesti. Tiedämme myös, että jotkin tuotteemme sopivat hyvin yhteen toisten tuotteiden kanssa. Esimerkiksi saman tyylinen valaisin olohuoneeseen ja keittiöön. Jos olet ostanut jotain, mikä sopii hyvin jonkin toisen tuotteen kanssa, voimme yrittää järjestää, että saat mainoksia näistä juuri sinulle sopivista tuotteista.

On tärkeää ymmärtää, etteivät työntekijämme tarkkaile kaikkia ostoksiasi henkilökohtaisesti.Google Customer Matchin avulla automatisoimme tämän prosessin ja suojaamme mahdollisimman hyvin tietojasi. Teknisesti tämä tapahtuu seuraavasti:

Sähköpostiosoite, jolla olet tehnyt tilauksen sivustollamme (sekä muut antamasi tiedot, esimerkiksi puhelinnumerosi) muodostavat ‘hajautuksen’ (pitkän tietojonon, jonka algoritmi muodostaa). Tämän algoritmin annamme Googlelle, joka on tehnyt samalla algoritmilla myös hajautuksia käyttäjiensä sähköpostiosoitteista (ja mahdollisesti joistain muista tiedoista, kuten puhelinnumerosta). Jos sinulla on Google-tili, jolla käytät samaa sähköpostiosoitetta kuin tilatessasi tavaraa meiltä, Google tunnistaa kyseisen hajautuksen. Hajautusten käyttö on eräänlaista pseudonimeämistä, joka katsotaan Yleisen tietosuoja-asetuksen ja muiden tietosuojalakien mukaan tärkeäksi tietosuojatekniikaksi.

Kun olet kirjautuneena Google-tilillesi, Google ottaa huomioon asetukset, joita olemme syöttäneet sen mainospalveluihin, jotta saat nähtäväksesi mahdollisimman merkityksellisiä mainoksia. Myös tässä pätee, etteivät meidän asetuksemme ole ainoita tekijöitä, joiden perusteella Google päättää, mitä mainoksia näet sen palveluissa ja sivustoilla tai niissä sovelluksissa, joita se tarjoaa tai joita sen kautta tarjotaan. Jos et anna meille suostumustasi markkinointievästeiden ja vastaavien tekniikoiden käyttön, yllä kuvattuja Google Customer Matchin toimia ei tapahdu.

Myös Google-tililläsi voit valita, sovelletaanko online-haku- ja klikkauskäyttäytymistäsi mainoksia varten vai ei. Uusin tietämämme linkki siihen on: https://adsettings.google.com

Google Enhanced Conversions

Toinen palvelu, joka voidaan ottaa käyttöön, kun annat meille suostumuksesi markkinointievästeisiin ja vastaavanlaisiin tietojenkäsittelytoimiin, on Google Enhanced Conversions. Tämä palvelu mittaa, kuinka tehokkaita Googlen näyttämät mainokset ovat. Jos teet mainoksen nähtyäsi jotain sen päämäärään liittyvää, tätä kutsutaan "konversioksi". Tavallisesti se on osto, mutta se voi olla jotain muutakin, kuten jäsenkirjeen tilaaminen. Haasteena tässä on mitata mahdollisimman tarkkaan, kuinka tehokas mainos on ja samalla suojata yksityisyyttäsi mahdollisimman hyvin.

Google Enhanced Conversions auttaa tässä hieman samalla tavalla kuin Customer Match. Myös tässä teemme "konversion" (yleensä oston) tapahtuessa sähköpostiosoitteestasi (ja mahdollisesti muistakin antamistasi tiedoista, kuten puhelinnumerostasi) hajautuksen, jonka lähetämme Googlelle. Google tarkistaa, vastaako hajautus sen omia hajautuksia samoista sähköpostiosoitteista, puhelinnumeroista ja muista sen asiakaskannan tiedoista. Jos olit kirjautuneena Google-tilillesi katsoessasi mainostamme, voidaan hajautuksen avulla tarkistaa, kuinka pitkä aika oli oston (tai muun konversion) ja mainoksen näkemisen välillä, ja siten voidaan päätellä, kuinka todennäköisesti mainos oli tehokas.

Sähköpostiosoite   

Jos olet tilannut uutiskirjeemme, saat meiltä viikoittain erikoistarjouksia ja informaatiota sisältävän sähköpostiviestin, jonka yritämme tehdä sinun kannaltasi mahdollisimman kiinnostavaksi. Näissä sähköpostiviesteissä käytetään teknologiaa, jonka ansiosta näemme, oletko avannut viestit ja mitä viestiin sisältyviä hyperlinkkejä olet klikannut. Analysoimme näitä tietoja nähdäksemme, minkä verran sähköpostejamme luetaan. 

 

Mitä oikeusperusteita tietojeni käsittelyyn sovelletaan?

Koko Euroopan uniossa sovellettavassa tietosuojalaissa (yleinen tietosuoja-asetus, GDPR) todetaan, että tietojen käsittelyn pitää aina perustua johonkin asetuksessa nimenomaisesti esitettyyn oikeusperusteeseen. Käsittelemme tietoja seuraavien oikeusperusteiden nojalla: 

  • Suostumus. Jos olet antanut meille tietoisen suostumuksesi, meillä on lupa käsitellä tietojasi sen nojalla. Tämä koskee esimerkiksi seuraavia tilanteita:
    • Käytämme evästeitä ja vastaavia tekniikoita markkinointitarkoituksiin.
    • Tilaat uutiskirjeen (ennen kuin olet tehnyt yhtään tilausta sivustolla).
  • Sopimus. Jos meidän on käsiteltävä tietojasi kanssasi solmitun sopimuksen täyttämistä tai valmistelua varten, meillä on lupa käsitellä tietojasi sen nojalla. Tämä koskee esimerkiksi seuraavia tilanteita: 
    • Haet sivustomme sivuja.
    • Käsittelemme tilauksesi.
  • Oikeudellinen velvoite. Jos meidän on käsiteltävä tietojasi oikeudellisen velvoitteemme täyttämiseksi, meillä on lupa käsitellä tietojasi sen nojalla. Tämä koskee esimerkiksi seuraavia tilanteita:
    • Säilytämme tallenteet liiketoimistamme asiakkaidemme kanssa Alankomaiden vero- ja tullihallinnon (Belastingdienst) asettamien velvoitteiden täyttämiseksi.
    • Luovutamme tallenteet toimivaltaisen viranomaisen, kuten poliisin tai sääntelyelimen pyynnöstä.
  • Oikeutetut edut. Jos meidän etumme tai kolmannen osapuolen edut sinun henkilötietojesi käsittelyssä syrjäyttävät sinun etusi niiden käsittelemättä jättämisessä, voimme käsitellä henkilötietojasi sen nojalla. Tämä koskee esimerkiksi seuraavia tilanteita:
    • Suojaamme sivustoamme ja torjumme (DDoS-)hyökkäyksiä
    • Lähetämme sinulle sähköpostiviestejä tuotteista, jotka vastaavat sivustoltamme jo ostamiasi tuotteita, paitsi jos olet kieltäytynyt tällaisista sähköpostiviesteistä.

 

Mitkä osapuolet voivat saada tietojani?

Käytämme hyväksi monien osapuolien palveluja voidaksemme tarjota sinulle sivustomme ja palvelumme. Joidenkin osapuolien on käsiteltävä sitä varten henkilötietojasi. Tämä koskee esimerkiksi jakelupalveluja, kuten PostNL, jotka tarvitsevat osoitteesi tilauksesi toimittamista varten. 

Jos se on välttämätöntä sinun pyytämäsi palvelun tarjoamiseksi, voimme luovuttaa tietosi seuraaville osapuolille:

  • Jakelupalvelut
  • Maksupalveluntarjoajat
    • Jos valitset maksutavaksi jälkikäteen suoritettavan maksun, tilaustietosi lähetetään  maksupalveluntarjoaja Klarnalle. Klarna käsittelee rekisterinpitäjän ominaisuudessaan henkilötietosi Klarnan tietosuojaselosteen mukaisesti, ja se voi käyttää perintätoimistojen ja luottotietoyhtiöiden palveluja minimoidakseen riskin maksun suorittamatta jättämisestä.
  • Arvostelusivustot verkkokauppoja varten
  • Isännöintipalvelut
  • Sisällönjakeluverkkojen (CDN) tarjoajat, jotka auttavat varmistamaan sivuston nopean latautumisen
  • Verkkosivujen kehittäjät
  • Asiakassuhdehallintosivustojen (CRM) tarjoajat
  • Sivustomme tiettyjen toimintojen tarjoajat, esimerkiksi chat-toiminto
  • Sivustomme evästeiden ja vastaavien palvelujen tarjoajat, mukaan lukien (ulkoisten) markkinointikumppaniemme asettamat evästeet, mikäli olet antanut niihin suostumuksesi.

 

Emme myy tietojasi näille palveluntarjoajille emmekä millekään muulle osapuolelle. Laadimme edellä mainittujen ja muiden palveluntarjoajiemme kanssa sopimukset, joissa määritetään, mitä he saavat tehdä ja mitä he eivät saa tehdä sinun tiedoillasi.

Muilta osin Lampenlicht ei anna toimittamiasi tietoja kolmansille osapuolille, jos et ole antanut siihen suostumustasi, paitsi silloin kun se on ehdottoman välttämätöntä tai jos laki velvoittaa meidät tekemään niin. On esimerkiksi mahdollista, että poliisi pyytää meiltä tietoja petostutkinnan yhteydessä. Sellaisissa tapauksissa Lampenlicht on velvoitettu toimittamaan pyydetyt tiedot. 

Kuinka kauan tietojani säilytetään?

Lokit

Yleisesti ottaen palvelimme lokeja säilytetään enintään kolme (3) kuukautta. Lokeja, jotka liittyvät (mahdollisiin) teknisiin ongelmiin tai kyberturvallisuuden häiriöihin, voidaan säilyttää, kunnes katsomme, että ongelma tai häiriö on ratkaistu.

Evästeet ja vastaavat tiedot

Evästeiden ja vastaavien tietojen säilytysajat esitetään sivulla, jossa voit tehdä asetukset evästeistä, tietojenkäsittelytoimista ja niiden käytöstä sinun sallimaasi tarkoitukseen.

Tilaukset

Kun teet sivustollamme tilauksen, Lampenlicht säilyttää tietojasi viisi vuotta viimeisen tilauksen tekemisen jälkeen, tai kauemmin, jos meillä on oikeudellinen velvoite säilyttää tietoja kauemmin, esim. Alankomaiden vero- ja tullihallinnon  (Belastingdienst) selvityksiä varten. 

Tilisi

Kaikki tilillesi tallennetut tiedot, mukaan lukien nimesi, osoitteesi, yhteystietosi ja täydellinen yhteenveto tilauksistasi, poistetaan viiden vuoden kuluttua viimeisestä sisäänkirjautumisestasi. 

Viestintä

Jos otat meihin yhteyden yhteydenottolomakkeella tai sähköposti-, Facebook-, Twitter-, WhatsApp- tai chat-viestillä, Lampenlicht säilyttää tietojasi niin kauan kuin tarvitsemme niitä kysymyksesi tai pyyntösi arvioimiseksi. Poistamme viestit heti, kun olemme riittävän varmoja siitä, että pyyntösi tai kysymyksesi on käsitelty asianmukaisesti ja kokonaan, tai kun mahdollisesti sovellettavissa sopimuksissa määritetty vanhentumisaika on päättynyt.

Jos julkaiset kommentin blogikirjoitukseen tai postaat arvostelun sivustostamme, kommenttisi julkaistaan ja tietosi säilytetään, kunnes poistat kommentin tai arvostelun.

Valokuvat, jotka jaat käyttämällä aihetunnistetta

Jos olet antanut suostumuksesi siihen, että käytämme valokuvaasi, julkaisemalla sen aihetunnisteella , voimme jatkaa valokuvasi käyttämistä, kunnes peruutat suostumuksesi. Lue valokuville asetetut vaatimuksettästä.

 

Missä tietojani säilytetään?

Jos mahdollista, tietosi säilytetään Euroopan Unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) sisällä. ETA:an kuuluvat Euroopan Unionin jäsenvaltioiden lisäksi Norja, Islanti ja Liechtenstein. Tietokoneet (palvelimet), jotka tarjoavat sivustomme käytön Internetissä, ovat EU:n alueella. Myös niiden yritysten, jotka omistavat nämä palvelimet, toimipaikka on EU:ssa. Nämä yritykset saattavat kuulua monikansallisiin yhtiöihin ja niillä saattaa olla pääkonttori tai sivukonttoreita myös EU:n ulkopuolella. Toimipaikat, joiden kanssa meillä on sopimus, ovat velvollisia huolehtimaan siitä, että henkilötietoja annetaan ETA:n ulkopuolelle vain siinä tapauksessa, että ne on suojattu siellä samalla tavoin kuin ETA:n sisällä.

Käsittelemme asiakastietosi, kuten sen mitä olet ostanut meiltä ja milloin, nimesi, osoitteesi ja yhteystietosi Salesforcen avulla. Salesforce on alan maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Ennen kuin voimme varmistaa, että Salesforce käsittelee kaikkia asiakastietoja vain EU:ssa. saattaa olla, että asiakastietosi (tai osa niistä) tallennetaan USA:n Salesforceen. Salesforce on sertifioitu EU:n ja Yhdysvaltojen välinen tietosuojakehyksen puitteissa (ks. jäljempänä). Sen ovat laatineet EU ja USA yhdessä henkilötietojen suojaamiseksi EU:n ja USA:n välisessä kansainvälisessä vaihdossa. Lisäksi Salesforcella on sitovat yrityksen säännöt (binding corporate rules), jotta tietojasi suojataan Salesforcen maailmanlaajuisen yhtymän sisällä. Näitä sääntöjä valvoo ja ne hyväksyy Euroopan unionin tietosuojavaltuutettu. Lisäksi Salesforcen palveluissa sovellettaviin sopimuksiin sovelletaan EU:n vakiosopimuslausekkeita (SCC) henkilötietojesi suojelemiseksi.

Monet markkinointikumppaneistamme toimivat (ainoastaan) Amerikan yhdysvalloissa (USA:ssa). Jos annat suostumuksesi markkinointievästeiden ja vastaavanlaisten tietojenkäsittelytoimien käyttöön, annat samalla myös suostumuksesi niihin tarvittavien henkilötietojen antamiseksi yhdysvaltalaisille markkinointikumppaneillemme. Näitä tietoja ovat esimerkiksi evästetunnisteesi ja siihen liitetyt tiedot online-haku- ja klikkauskäyttäytymisestäsi. Myös monet yritykset, jotka auttavat meitä tilastojen keruussa ja sivustomme käytön analysoinnissa, sijaitsevat Yhdysvalloissa. Ilmoitamme sinulle mahdollisimman tarkasti henkilötietojen siirrosta Yhdysvaltoihin, jotta pystyt vapaasti tekemään tietoisia valintoja.

Heinäkuusta 2023 alkaen on ollut voimassa järjestely henkilötietojen siirtämiseksi Euroopan unionista (EU) yhdysvaltalaisille yrityksille, jotka ovat sertifioineet itsensä EU:n ja Yhdysvaltojen välisen tietosuojakehyksen mukaisesti. Itsesertifiointi merkitsee lyhyesti sanottuna sitä, että yhdysvaltalaiset yritykset sitoutuvat noudattamaan järjestelyä, jonka velvoitteet ja vaatimukset ovat vastaavanlaiset kuin Euroopan unionissa sijaitsevia yrityksiä koskevat säännöt henkilötietojen suojaamiseksi. Yhdysvaltain kauppakomissio (FTC) valvoo sitä, että yhdysvaltalaiset yritykset pitävät tätä koskevat lupauksensa.

Viime vuosina on Euroopan unionin tuomioistuimessa käyty useita oikeusprosesseja, joissa on tuotu esiin kysymys siitä, onko sillä hetkellä voimassa oleva järjestely henkilötietojen siirtämisestä EU:sta Yhdysvaltoihin riittävä. Tähän mennessä Euroopan unionin tuomioistuin on jo kahdesti katsonut voimassaolevan järjestelyn tarjoavan riittämättömän henkilötietojen suojauksen Euroopan unionin kansalaisille. On mahdollista, että näin käy myös nykyiselle järjestelylle. Jos näin käy, lopetamme tietojen siirron tai huolehdimme muulla tavoin siitä, että henkilötietojen suojaus USA:ssa on riittävä.

Meidän ja liikekumppaniemme tietosuojaa koskevat vakiotoimenpiteet henkilötietojesi, kuten IP-osoitteesi (tai sen osan) suojaus, hajautusalgoritmi ja pseudonymisointi, auttavat pitämään sen riskin mahdollisimman pienenä, että sinulle koituisi haittaa henkilötietojesi kansainvälisestä siirrosta. Jos et anna suostumustasi markkinointievästeisiin ja -tietojenkäsittelytoimintoihin etkä myöskään tilastoihin, estät henkilötietojesi siirtämisen Yhdysvaltoihin näitä tarkoituksia varten.

Kuinka tietojani suojataan?

Toteutamme asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet tietojesi suojaamiseksi häviämiseltä ja lainvastaiselta käsittelyltä (esim. luvattomalta pääsyltä tietoihisi).

Lampenlicht toteuttaa muun muassa seuraavat turvaamistoimenpiteet:

  • Henkilötietoihin pääsyä rajoitetaan käyttämällä käyttäjänimeä ja salasanaa.
  • Emme säilytä salasanasi merkkejä, vaan ainoastaan algoritmilla johdetun yhdistelmän kirjaimia ja numeroita (hajautusarvon), jotta ulkopuoliset eivät pysty lukemaan salasanaasi. Tämän toimenpiteen ansiosta edes omat työntekijämme eivät pysty lukemaan salasanaasi.
  • Käytämme suojattuja yhteyksiä (HTTPS, SSL/TLS) sinun ja sivustomme välillä vaihdettavien tietojen suojaamiseksi, kun annat henkilötietojasi
  • Pidämme lokia kaikista henkilötietoihin pääsyyn liittyvistä pyynnöistä.

 

Mitä oikeuksia minulla on henkilötietojeni suhteen?

Sinulla on seuraavat oikeudet henkilötietojesi suhteen:

  • Voit pyytää pääsyä meidän käsittelemiimme henkilötietoihin.
  • Voit pyytää yleiskuvaa tiedoistasi, joita me olemme käsitelleet, yleisesti käytetyssä muodossa.
  • Voit pyytää tietojen oikaisemista tai poistamista, jos tiedot ovat virheellisiä tai ne eivät enää ole merkityksellisiä tai tarpeellisia.

Ota yhteyttä meihin, jos haluat käyttää näitä oikeuksiasi. Löydät yhteystietomme tämän tietosuoja- ja evästeselosteen alareunasta.

Jos haluat esittää valituksen siitä, miten käsittelemme tietojasi, ota yhteyttä meihin. Vaihtoehtoisesti voit esittää valituksesi asianosaiselle valvontaviranomaiselle, Alankomaiden tietosuojaviranomaiselle (Autoriteit Persoonsgegevens).

 

Kattaako tämä tietosuoja- ja evästeseloste myös muut sivustot?

Tämä tietosuojaseloste ei koske kolmansien osapuolten verkkosivustoja, joista on linkkejä verkkomyymälässämme. lamppujavalo ei voi taata sitä, että nämä kolmannet osapuolet käsittelevät henkilötietojasi luotettavasti tai turvallisesti. Suosittelemme, että luet kyseisten sivustojen tietosuojaselosteen ennen kuin käytät niitä.

 

Voidaanko tätä tietosuoja- ja evästeselostetta muuttaa?

Lampenlicht pidättää oikeuden tehdä tähän tietosuoja- ja evästeselosteeseen tarvittaessa muutoksia. Suosittelemme, että tarkastat tämän tietosuojaselosteen tietoja säännöllisesti, jotta olet tietoinen mahdollisista muutoksista.  

Tämä tietosuoja- ja evästeseloste on tarkistettu viimeksi 28.4.2022. 

 

Jos minulla on kysyttävää, kehen voin ottaa yhteyden?

Jos sinulla on kysymyksiä siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, ota meihin yhteyttä. Olemme iloisia voidessamme auttaa.

 

Cookies